Teewurst Mărește

Teewurst (buc, 250gr)

Faimoasa pastă de ceai, e o specialitate germană tartinabilă făcută din 100% carne de porc, împreună cu slănina, mărunțite fin și amestecate cu condimente alese printre care se regăsesc note de boia, scorțișoară și rom, după care se lasă la maturat și se afumă la rece. Se potrivește cel mai bine unsă pe pâine și cu o cană de ceai.

More details

Fișa tehnică

Tip mezelProdus crud-afumat
Tip membranaMembrana artificiala necomestibila
AmbalareBucata
IngredientePulpa porc, pulpa vita, slanina, condimente, sare, conservant (nitrit de sodiu), antioxidant E301, gluconodeltalactona E575, dextroza, enzime, cultura starter, monoglutamat de sodiu.
Greutate UM250gr
Zile valabilitate7
Temperatură păstrare2 - 5 ℃

Informații

Într-o vreme această specialitate se găsea prin diverse carmangerii din Ardeal, simțindu-se puternica influență săsească din zonă. Din păcate, multe dintre acesteau s-au închis, gusturile oamenilor s-au schimbat și această specialitate a dispărut încet-încet de pe mesele noastre.

În călătoriile noastre în Germania am reîntâlnit această specialitate și ne-am reîndrăgostit de aceasta. Astfel, cuceriți de gustul acrișor de maturat și de textura păstoasă și bogata a Teewurstului am importat condimente specifice acestuia și am preluat din know-how-ul nemțesc pentru a putea readuce această pastă de ceai în magazinele noastre.

Fiind un produs crud-maturat calitatea cărnii este de cea mai mare importanță, astfel 100% carne de porc și slănină împreună cu condimente sunt prelucrate pentru a obține o textură voluminoasă și fină, creând o pastă aerată și delicată, ce se lasă la maturat 24h și apoi afumată la rece. 

Precum sugerează și numele, se potrivește de minune cu o cană de ceai, unsă pe o pâine ardelenească.

Reviews

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Write a review

Teewurst (buc, 250gr)

Teewurst (buc, 250gr)

Faimoasa pastă de ceai, e o specialitate germană tartinabilă făcută din 100% carne de porc, împreună cu slănina, mărunțite fin și amestecate cu condimente alese printre care se regăsesc note de boia, scorțișoară și rom, după care se lasă la maturat și se afumă la rece. Se potrivește cel mai bine unsă pe pâine și cu o cană de ceai.