Slănină Săsească Bătrânu Sas (per 200gr) Mărește

Slănină Săsească Bătrânu Sas (per 200gr)

Slănină tare tăblie sărată, într-o saramură aromatizată printre altele cu ienupăr și usturoi, se condimentează cu un amestec de verdețuri măcinate și piper și se afumă până se obține culoarea aurie specifică. Pe urmă este lăsată la condiționat după metoda săsească - "până dă înghețul pe ea". Feliată subțire proaspătă, prăjită la frigare sau uscată în pivniță și feliată ca aperitiv.

ATENTIE: Acest produs se vinde vrac (o bucată sau mai multe a căror greutate totală este egală cu cantitatea comandată multiplicată cu gramajul specificat, ex. 3x100gr = una sau mai multe bucăți cu greutatea totală de 300gr).

More details

0.2 kg

Fișa tehnică

IngredienteSlanina porc, sare, condimente.
Greutate UM200gr
Zile valabilitate30
Temperatură păstrare10 - 12 ℃

Informații

Slănina este un alt produs bine cunoscut și îndrăgit de către români, având o multitudine de varietăți și metode de preparare, atât în funcție de fiecare familie, cât și de influențele regionale.

Astfel, la Bătrânu' Sas am optat pentru o rețetă săsească, care presupune un procedeu inedit dat de condițiile istorice și climaterice, unde oamenii trebuiau să găsească metode de a-și conserva greu dobândita carne. Slănina groasă de pe spate era pusă iarna la sărat, pe urmă spălată și agățată în turla bisericii. După ce dădea înghețul, vara se putea consuma.

Respectând principiile acestora, alegem slănină de calitate, o sărăm și condimentăm cu verdețuri aromate măcinate, iar pe urmă, în condiții controlate, o lăsăm la maturat până la îngheț.

Slănina săsească este astfel mai aromată și mai fermă în textură, fiind delicioasă feliată cât se poate de subțire pentru a se topi în gură.

Reviews

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Write a review

Slănină Săsească Bătrânu Sas (per 200gr)

Slănină Săsească Bătrânu Sas (per 200gr)

Slănină tare tăblie sărată, într-o saramură aromatizată printre altele cu ienupăr și usturoi, se condimentează cu un amestec de verdețuri măcinate și piper și se afumă până se obține culoarea aurie specifică. Pe urmă este lăsată la condiționat după metoda săsească - "până dă înghețul pe ea". Feliată subțire proaspătă, prăjită la frigare sau uscată în pivniță și feliată ca aperitiv.

ATENTIE: Acest produs se vinde vrac (o bucată sau mai multe a căror greutate totală este egală cu cantitatea comandată multiplicată cu gramajul specificat, ex. 3x100gr = una sau mai multe bucăți cu greutatea totală de 300gr).