Despre Noi

Știi cât e de greu să găsești mezeluri de încredere? Noi asta facem, producem mezeluri după rețete interesante, într-un mod responsabil, fără injectare, cu un minim de conservanți și fără înlocuitori de carne. Dar cel mai des ne spun clienții că i-a convins cu adevărat gustul produselor.

Adrian și Andrei

Adi si Andrei

Foto: Adrian (stânga), Manfred Schröder (centru - consultant din Germania), Andrei (drapta).

Bătrânu' Sas este adus la viață de noi - Adrian Munteanu și Andrei Drăgan Răduleț. Suntem colegi de școală și prieteni buni de mulți ani. În anul 2013 s-a ivit oportunitatea de a salva o firmă producătoare de mezeluri de la faliment și în inconștiența noastră am zis că ar fi un proiect interesant pentru noi. Adrian tocmai a terminat o școală de management culinar din New York, iar Andrei avea deja un business de ceva timp în care a prins gustul activității pe cont propriu.

 

Producem responsabil

Să producem responsabil înseamnă să luăm deciziile bazându-ne pe niște principii clare, care să ne ghideze de fiecare dată când există mai multe opțiuni. Pentru noi, astea sunt:

 • Nu folosim înlocuitori de carne
 • Nu folosim carne MDM (carne dezosată mecanic)
 • Folosim doar minimul necesar de conservanți
 • Producem proaspăt, în serii mici, cu termene de valabilitate scurte
 • Ne ghidăm să fim "Tradiția de mâine" - încercăm rețete noi și interesante
 • Ne asigurăm că produsele sunt în primul rând bune la gust

  Nu ave(a)m experiență

  Am pornit pe acest drum cu mult entuziasm și foarte puțină experiență în domeniu. La început a fost destul de greu, pentru că era totul nou pentru noi, până am înțeles că dezavantajul nostru major - lipsa de experiență - poate fi avantajul nostru. Noi nu știm cum se fac lucurile în acest domeniu, dar nici nu ne-a interesat. Am decis să facem ceva ce ne place, ceva ce înțelegem ușor și ceva NOU. Noi ne-am propus din start să fim niște creatori de mezeluri.

   

  Mezeluri Tradiționale? Nu la noi!

  Toată lumea caută mezeluri tradiționale, nu? Noi am înțeles asta și ne-am propus să facem mezeluri tradiționale, dar tradiționale pentru vremea noastră. Vrem să fim o inspirație pentru viitor și să reprezentăm Tradiția de Mâine. Nu am vrut să mergem pe cărarea deja prea clasică de a copia ce au făcut alții înaintea noastră. E vremea să facem și noi ceva, așa credem. Așa că încercăm tot felul de rețete și idei noi. Suntem liberi și nu ne limităm la trecut, ci privim spre viitor.

   

  Altfel și mai Bine

  Mezelurile noastre sunt altfel - e suficient să te uiți în vitrina noastră și să înțelegi rapid asta. De exemplu: avem Salam de vară din vită Angus (Salam Vaka Black), cărnați din miel picanți (Mielwurst Scharf), frigărui de toate felurile (Frigărui Toscana, Souvlaki, Pinwheels etc), Zwiebelmettwurst, Teewurst și multe astfel de exemple care pur și simplu nu le găsești în altă parte.

  Asta înseamnă că producem "altfel", dar de ce "mai bine"? Mai bine înseamnă pentru noi, de exemplu:

  • să facem crenvurști din pulpă de porc
  • să folosim carne adevărată în orice, chiar și în parizer :) 
  • să facem semipreparate ultra-proaspete, direct în magazin (fripturi, șnițele, frigărui etc.).

  Ne propunem să găsim constant ceva ce să facem mai bine, în toate aspectele.