Termeni si condiţii. Protecţia datelor.

 

DEFINITII SI TERMENI

 

Vanzator -  Batranu’ Sas SRL este o  persoana juridica, avand sediul social in Sibiu, Str. Kiev nr. 2 avand numar de ordine in Registrul Comertului  J32/117/2010, cod unic de inregistrare fiscala RO26552092.

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

 

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Batranu’ Sas (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Batranu’ Sas si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

 

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe  Site , care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

 

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

 

Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului / Utilizatorului sa isi creeze Liste.

 

Lista – pagina web din Favorite in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Bunuri pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi („cosul meu”).
Listele pot fi:
-    Publice: orice Client/Cumparator/Utilizator poate vizualiza Lista Cumparatorului/ Utilizatorului in cazul in care acesta a distribuit-o pe retelele de socializare  (Facebook, Twitter si Google+) sau daca acceseaza profilul public al Cumparatorului/Utilizatorului din Site. Listele sunt publice, iar Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.
-    Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca si publice oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.

 

Site – domeniul www.batranusas.ro  si subdomeniile acestuia.

 

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.

 

Bunuri– orice produs , inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

 

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

 

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

 

Continut
•    toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;
•    continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
•    orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
•    informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
•    informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
•    date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

 

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator vis-à-vis de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui produs sau serviciu.

 

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

 

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

 

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

 

Document – prezentele Termene si Conditii.

 

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

 

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun de catre Batranu’ Sas Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 

Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

 

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 

 

FOLOSIREA SITE-ULUI

 

 Daca accesati site-ul www.batranusas.ro inseamna ca acceptați necondiționat să vă conformați condițiilor de utilizare a acestuia, astfel cum sunt ele prevăzute în cele ce urmează. Dacă nu acceptați aceste condiții vă rugăm să nu utilizați Site-ul. De asemenea, folosirea acestui site și plasarea de comenzi este rezervată doar persoanelor majore, cu vârsta peste 18 ani, indiferent de produsele comandate.

 Batranu’ Sas SRL își rezervă dreptul de a actualiza și modifica prezentele Condiții în orice moment și fără nici o notificare prealabilă. Folosirea Site-ului in urma oricarei astfel de modificari semnifica acceptul dvs. neconditionat cu privire la respectivele modificari. De aceea, va sfatuim sa revedeti aceste Conditii de fiecare data cand folositi Site-ul.

 

Acest Site este destinat punerii la dispoziția celor interesați de informatii cu privire la produsele comercializate în magazinele Batranu’ Sas și cu privire la activitatea desfășurată de Batranu’ Sas SRL. Folosirea Site-ului nu conferă utilizatorului niciun drept de a exploata, reproduce, publica, transmite sau distribui materialele publicate pe Site. Utilizatorul se obligă să folosească Site-ul cu bună credință și fără a încerca în vreun fel să aducă atingere securității acestuia.

 

 

 

DREPTURI DE PROPRIETATE

 

Toate materialele publicate, inclusiv imagini, texte, ilustrații, desene, fotografii, programe etc, publicate pe Site sunt proprietatea Batranu’ Sas .

 

Batranu’ Sas isi rezerva dreptul de a adauga, modifica, ori sterge, in tot sau in parte informatiile prin intermediul acestui website, fara vreun avertisment prealabil. De asemenea, proprietarul isi rezerva dreptul de a inchide temporar sau definitiv, total ori partial acest website, fara nici o obligatie de notificare prealabila.

 

Batranu’ Sas nu îsi asuma raspunderea pentru continutul oricaror terte website-uri catre care exista conexiuni hipertext si nu raspunde sau garanteaza pentru informatiile continute în asemenea site-uri.


In conditiile accesarii altor website-uri, indiferent ca acestea apartinand Batranu’ Sas S.R.L., ori unor terte parti, va rugam sa accesati si verificati mentiunile legale ale acestora, pentru a nu va expune la incalcari ale drepturilor de autor, sau ale altor drepturi conexe.

 

COMANDA

 

Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor  dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata online. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

 

 Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

 

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

 

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
- neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

- invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Batranu Sas;

- datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

 

In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

 

Pentru Comenzile achitate cu card online suma va fi returnata prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

Pentru platile cu card bancar, tranzactia va aparea pe extrasul de cont al clientului platitor ca batranusas.ro;

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

 

In cazul in care un Bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

PLATA

Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții. Pentru asigurarea securității tranzacțiilor, batranusas.ro foloseste sistemul securizat de plăți online de la PlatiOnline. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline. Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă. Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.

 

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

 

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice societatea BATRANU’ SAS SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopul colectării datelor este utilizarea lor in vederea facturarii produselor comandate.

BATRANU’ SAS SRL este înregistrat ca operator de date cu caracter personal notificat în Registrul General sub numărul 2230.

Sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare pentru crearea facturii pentru produsele comandate. Refuzul dvs. determină anularea comenzii.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator in scopul livrarii produselor şi sunt comunicate numai de catre Dumneavoastra. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa de e-mail office@batranusas.ro.

 De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei

 

LIVRAREA BUNURILOR

 

Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor numai pe teritoriul Romaniei.

Conditiile de livrare si costurile sunt detaliate aici: Livrare

 

 CONDITII RETUR

 

Dacă produsele ajung într-o stare proastă, vă rugăm să ne transmiteți acest lucru și o fotografie pentru a vă trimite gratuit produsele deteriorate.

Clienții beneficiază de drepturile rezultate din legislația în vigoare. Prevederile de mai jos nu pot încălca în nici un fel această legislație, iar în caz de neconcordanță, prioritate are legislația în vigoare.

La receptionarea marfii, clientul este incurajat sa se asigure ca produsele livrate corespund din puncta de vedere calitativ si cantitativ asteptarilor sale In caz contrar Clientul poate sa atentioneze serviciului Relatii Clienti office@batranusas.ro, 0269227761 in maximum 48 de h pentru a remedia situatia create in cel mai scurt timp posibil..

 

Drepturi si conditii de returnare a produselor achizitionate online (conforme cu OUG 34/2014).

 

Returnarea produselor alimentare

In cazul achizitionarii produselor alimentare livrate cu regularitate catre domiciliul sau locul de munca al clientului, returul depinde de categoria de produse din care articolele returnate fac parte, astfel:

- produsele din categoria bacanie, intretinerea casei, cele destinate bebelusilor si bauturile, trebuie sa aiba ambalajul de origine intact si se pot returna in maximum 48h de la data achizitionarii produsului;

- produsele perisabile (carne, mezeluri, fructe, legume-fructe, produse de panificatie, peste) nu pot fi returnate.

- nu se returnează produsele din tutun, alcoolurile tari, produsele de machiaj si igiena.

 

Returnarea produselor se face prin curier rapid (nu Poșta Română), într-un ambalaj corespunzător, la adresa Bătrânu Sas SRL - Șos. Alba Iulia 71, Pav. B, Sibiu. Costurile transportului de retur sunt suportate de client. Nu se acceptă retururi cu ramburs. Valoarea comenzii va fi returnată clientului într-un cont bancar specificat de acesta.

 

Returul produselor nealimentare

In cazul achizitionarii de produse nealimentare, Clientul are la dispozitie un termen de 14 zile de la data primirii produsului pentru a semnala intentia de returnare a produslui. Singurele costuri suportate de Client sunt cheltuielile directe de returnare al produsului.

Recomandam Clientului care doreste sa-si exercite dreptul de retur sa informeze Serviciul de Relatii cu Clientii, urmand a i se atribui un numar de retur.

 

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate clientului, in ambalajul original, cu etichetele si sigiliile intacte.

 

Returnarea produselor se face prin curier rapid (nu Poșta Română), într-un ambalaj corespunzător, la adresa Bătrânu Sas SRL - Șos. Alba Iulia 71, Pav. B, Sibiu. Costurile transportului de retur sunt suportate de client. Nu se acceptă retururi cu ramburs. Valoarea comenzii va fi returnată clientului într-un cont bancar specificat de acesta.

 

 

Returul produselor nealimentare se va face doar in ambalajul original, in bune conditii pentru revanzare, insotite de toate accesoriile. În cazul în care nu este complet pachetul cu toate elementele livrate, Bătrânu Sas SRL poate solicita o sumă necesară pentru a face produsul din nou vandabil.

 

Rambursarea costului produsului se va face prin transfer bancar, intr-un cont indicat de client, la pretul inscris pe comanda efectuata, in maximum 14 zile din momentul in care Carrefour Online a fost informat de catre client cu privire la intentia sa de retur.

 

Procedura de urmat este urmatoarea:

Solicitarea de retur se face prin serviciul de relatii cu clientii la nr telefon 0269227761 sau printr-un mail scris pe adresa office@batranusas.ro, in urma careia veti primi un numar de retur.

 

In cazul achizitionarii de produse nealimentare Clientul are la dispozitie un termen de 14 zile lucratoare de la data primirii produsului, singurele costuri suportate de Client sunt cheltuielile directe de returnare a produsului. In caz de retur Batranu Sas are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator in cel mult 30 de zile de la data efectuarii returului fara sa solicite cheltuieli de rambursare.

 

Puteti solicita returul de produse pentru urmatoarele situatii:

1.Produs ce nu este conform cu specificatiile de pe site

Informatiile prezentate pe site, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Batranu Sas SRL, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa Batranu Sas SRL face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat. Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Batranu Sas SRL.

2.Produse nefunctionale sau coletele ce prezinta deteriorari

Daca produsul primit este nefunctional in primele 24 de ore de la receptia efectiva la domiciliu prin curier - puteti reclama acest lucru si solicita returnarea produsului in vederea inlocuirii cu un produs nou.

3.Produse livrate gresit

Daca vi s-a livrat alt produs decat cel comandat va rugam sa semnalati cat mai curand acest lucru pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur si transport al produsului corect vor fi suportate de Batranu Sas SRL.

 4.Produse defecte in perioada de garantie

Produsele care prezinta defecte in perioada de garantie vor fi prezentate intr-un centru de service al producatorului in baza Certificatului de Garantie din partea producatorului. Adresele centrelor service sunt trecute in certificatul de garantie ce insoteste produsul livrat.

 

ATENTIE!

In toate cazurile de mai sus, cu exceptia celui referitor la defectele in perioada de garantie, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.

 

LIMITAREA RASPUNDERII

 

Materialele puse la dispoziție pe acest Site sunt cu titlu pur informativ. Batranu’ Sas SRL nu va putea fi ținut în niciun fel răspunzător pentru informațiile frunizate pe Site sau pentru modul în care utilizatorul folosește Site-ul și materialele publicate pe acesta. Batranu’ Sas SRL nu va putea fi ținut în niciun fel răspunzător pentru niciun prejudiciu, de orice natură, pe care Utilizatorul l-ar putea suferi ca urmare a folosirii Site-ului.

 

Pagina noastră online poate conţine trimiteri (link-uri) către alte pagini de internet. Prezentele indicaţii pentru protecţia datelor sunt valabile doar pentru pagina noastrǎ de internet. Vă rugăm să luaţi în considerare prevederile pentru protecţia datelor de pe paginile către care au fost create link-urile. Nu ne asumăm răspunderea şi nu ne însuşim conţinuturile străine puse la dispoziţie prin intermediul link-urilor şi marcate ca atare. Responsabilitatea pentru conţinutul cu caracter ilegal, pentru prezentarea de informaţii eronate sau incomplete, precum şi pentru daune provenite din utilizarea sau neutilizarea informaţiilor conţinute în aceste pagini le revine în exclusivitate operatorilor acestora. 

 

 CONTACT

 

Pentru orice întrebări sau informații vă invităm să folosiți modulul de Contact.

 

BATRANU’ SAS S.R.L.

Str. Kiev, nr.2, Sibiu

Tel: 0269 22 77 61

Email: office@batranusas.ro