Temperatura internă a cărnii

Temperatura internă a cărnii

Cum știi când e gata carnea? Multă lume se chinuie să obțină o crustă frumoasă, un aspect apetisant, doar pentru a tăia carnea pe grătar să verifice dacă e făcută. Alţii se bazează pe experienţă și iau ca măsură aspectul exterior al cărnii. Uită însă că experienţa și aspectul exterior al cărnii e invers proporţional cu numărul de beri consumate în căldura degajată de la grătăr în timpul gătirii.

Și totuși care e răspunsul? Cel mai simplu și corect e, prin măsurarea temperaturii în interiorul cărnii. Înainte să aruncaţi cu noroi în mine, gândiţi-vă cum veţi arăta în ochii prietenilor când vor vedea că scoateţi un termometru de carne, mai ales unul instant, electronic și le serviţi o carne gătită perfect?!? Plus, tu nu ai clești pentru grătar? Sau perie de grătar? De ce nu ar face parte din trusa ta de scule de grătar și un termometru de carne? S-ar putea chiar, să fie mai valoros decât cleștele ăla, care îţi cade veșnic pe jos.


Tip de carne

Temperatura internă minimă

Vită, vițel, miel

55C - medium rare

60C - medium

65C - medium well

Porc (steak)

70C

Pui

75C

Rață

55C

Pește

60C

 

Dacă nu, și tot nu vrei să investești echivalentul a 2 pachete de ţigări în ceva ce-ţi va schimba complet nivelul rezultatelor tale în ale grătăritului, atunci nu-ţi rămâne decât să faci testul rezistenţei la atingere a cărnii. Cu degetul curat (dezinfectat) apasă ușor carnea și în funcţie de fermitatea ei poţi estima nivelul de gătire. Cu cât mai fermă carnea, cu atât mai gătită. Există o multitudine de tutorialuri video pe Youtube care-ţi vor arăta cum să faci asta.

Cu toate astea după cum zicea și un guru al managementului, doar ce este măsurat poate fi și rezolvat. Sau în cazul ăsta, mâncat în siguranţă și cu poftă!

Tags: grill, informatii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie apropbate de noi înainte de a fi publicate