Steak Frites cu Sos Bearnaise
Timp pregătire
20
Timp preparare
10

Ingrediente
- 4 buc Steak de vită (Beef Tenderloin, Rib Eye sau New York)
- 150gr Cartofi Prăjiți
- 1 Ceapă (eșalotă/roșie de apă)
- 3 fire de Tarhon
- 4 linguri de Oțet alb
- 2 Gălbenușuri de Ou
- 100gr Unt 82% grăsime
- Jumătate de Lâmâie
Instrucțiuni
Sosul Bearnaise
- Într-o oală mică pune oțetul, tarhonul și ceapa tocată mărunt la foc potrivit și lasă să scadă aproape complet.
- Transferă într-un bol de inox și amestecă cu gălbenușurile. Pune acest bol pe o baie de aburi (oală cu apă care fierbe încet și bolul deasupra) și amestecă continuu cu un tel până se îngroașă uțor compozițiaTopește untul.
- Toarnă ca la maioneză picătură cu picătură la început, și pe urmă puțin mai mult, untul topit până ai pus tot untul și ai un sos cremos, bine emulsionat. Adaugă sucul de lămâie.
- Păstrează sosul la cald cu focul oprit.
Cartofi Prățiți
- Prăjește cartofii după metoda ta preferată. În ulei sau la cuptor.
Carnea
- Scoate carnea din frigider să ajungă la temperatura camerei și încinge bine grătarul.
- Prăjește carnea cu multă sare la foc mare timp de 2 minute și pe urmă întoarce carnea la fiecare 30 sec - 1 minut timp de 5-6 minute pentru medium rare, sau 7-8 minute pentru medium.
- Servește cu cartofi prăjiți și cu sosul Bearnaise cald lângă.