Sfaturi pentru carnea de pui la grătar

Sfaturi pentru carnea de pui la grătar

Multă lume se plânge de carnea de pui la grătar că e fie prea uscată, fie nu are gust. Dacă ai grijă la următoarele 4 aspecte îţi garantăm că vei avea parte de o carne bine gătită, fragedă și cât se poate de delicioasă. 

Plătește pentru gust

Dacă ești dispus să cheltui puţin mai mult pentru pui crescut lent, eventual hrănit cu porumb sau chiar bio, vei aprecia câteva diferenţe evidente. Puii care sunt crescuţi liber au o aromă mai intensivă și carnea este mai fermă fără a fi tare.

Aceeași grosime la pieptul de pui

Una din provocările în a găti piept de pui dezosat este faptul că variază grosimea cărnii dintr-un capăt în celălalt. Cel mai bine este să aduci la aceeași grosime cu un ciocan de carne, astfel încât pieptul să se gătească uniform pe grătar. În funcţie de grosime, câteva minute pe fiecare parte direct pe grătarul bine încins e cea mai simplă și bună modalitate de a găti pieptul de pui.

Gătirea cărnii cu os

Când ai bucăţi cu os - pulpe sau aripi, acestea durează puţin mai mult și va trebui să folosești ambele metode de gătire. Câteva minute direct deasupra cărbunilor sau focului la gaz la început, după care mutate pe indirect pentru a se pătrunde.

Când e gata?

Ca de obicei, răspunsul e când înregistrează temperatura internă corectă. Din motive de siguranţă puiul trebuie gătit până la o temperatură internă de 75°C. Cu toate astea, o temperatură internă mai mare de atât crește riscul ca și carnea de pui să fie uscată. Temperatura se măsoară corect în cea mai groasă parte a cărnii, sau lângă os, dar fără să atingi acesta. Vizual, poţi observa dacă la înţepare curge suc transparent din carne pentru a determina dacă e făcută. 

Tags: grill, informatii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie apropbate de noi înainte de a fi publicate