De ce să mergi la restaurant pentru un steak perfect? Când poți pregăti cel mai delicios steak chiar la tine acasă?
Noi îți vom arăta cum într-o nouă rețetă à la Bătrânu'Sas.
Ingrediente
sare
1 ceapă mică (eșalotă/ceapă dulce)
1 legătură pătrunjel verde
un strop de suc de lămâie
piper
ribeye steak maturat
Instrucțiuni
Alege cel mai fain Ribeye Steak, din unul din magazinele noastre Bătrânu'Sas, sărează steak-ul și lasă-l la temperat aproximativ o ora.
Încinge bine grătarul (220-250°C) și gătește carnea aproximativ 6 minute pe fiecare parte.
Pentru a potența mai bine gustul cărnii, noi am pregătit și un unt aromatizat cu următoarele ingrediente: unt Mândra 82%, sare și piper, ceapă mică (eșalotă/ceapă dulce), pătrunjel verde (1 legătură), un strop de suc de lămâie.
Peste untul lăsat la temperatura camerei, tocați mărunt ceapa și pătrunjelul și stoarceți sucul de la un sfert de lămâie. Amestecați totul cu o lingură și dați mixul la frigider.
După ce s-a întărit mixul de unt și carnea este gata, așezați untul aromatizat peste carne și gata!
Friptura ta perfectă, pregătită ca la restaurant, direct la tine acasă!
Poftă mare!