Pita grecească cu Souvlaki de porc
Timp pregătire
10
Timp preparare
10

Ingrediente
- 8 Frigărui de porc marinate Souvlaki de la Bătrânu Sas
- 4 Pite grecești
- Cartofi prăjiți (opțional)
- 1 Castravete Fabio
- 1 Ceapă roșie
- 1 praf de Sumac (condiment oriental)
- 200gr Iaurt Grecesc
- 2 căței de Usturoi
- 1/2 Lămâie
Instrucțiuni
- Taie un sfert din castravete in două (pe lung) și scoate semințele cu o linguriță pentru a scăpa de mare parte din apa din castravete
- Răzuiește castravetele și usturoiul pe partea mică și amestecă cu iaurtul și sucul de lămâie. Potrivește de sare.
- Taie restul de castravete în felii, ceapa în rondele și amestecă-le cu o priză de sare și una generoasă de sumac. Poți pune și puțină lămâie. Prăjește cartofi dacă folosești.
- Prăjește frigăruile pe grătar la foc potrivit timp de 8-10 minute, întorcând de câteva ori.
- Încălzește pita pe grătar 1 minut pe fiecare parte.
- Ansamblează totul - pita, sos Tzatziki, cartofi prăjiți, carnea și ceapa prăjită, castraveții cu ceapă și sumac.