Burger cu ceapă caramelizată, bacon cu piper grunjos și ou ochi
Porții
4
Timp pregătire
20
Timp preparare
50

Ingrediente
- 2 buc. Burger Kit DIY
- 4 buc. Ou
- 12 felii Kaiser (Bacon)
- 1 priză Piper negru proaspăt măcinat mare
- 4 buc. Ceapă albă
- 1 priză Zahăr brun
- 50g Unt
- 150g Maioneză
- 1/2 buc. Lămâie
- 1 cățel Usturoi
Instrucțiuni
- Pune ceapa tăiată julienne la foc mic într-o oală cu puțin ulei și călește-o amestecând des până începe să prindă culoare. Adaugă zahărul și amestecă din când în când până se transformă totul ca într-un gem, timp de 30-40 minute. Păstrează la cald
- Încinge grătarul și scoate carnea să ajungă la temperatura camerei
- Presară piper și puțin zahăr brun peste kaiserul feliat și pune-l la cuptor la 160C (sau într-o tigaie la foc mic) timp de 20 minute, întorcându-l pe partea cealaltă la jumătatea timpului. Lasă-l în cuptorul oprit încă 5-10 minute.
- Pregătește-și sosul din maioneză, suc de lămâie și usturoi pisat și puneți la îndemână orice alt topping mai foloseși
- Tot acum, ar fi momentul să prăjești oul după cum îți place și păstrează-l cald
- Sărează bine carnea și prăjește-o la foc mare timp de 1-2 minute pe o parte, și pe urmă întoarce și pune brânza deasupra
- Prăjește chifla pe dinăuntru cu puțin unt
- Când brânza s-a topit carnea e gata (gătită mediu)
- Ansamblează burgerul - chiflă, ceapă caramelizată, carne, kaiser, ou, sos de maioneză și restul de chiflă
- Extra tip: servește cu castraveți și ceapă murată ca aciditate lor să balanseze grăsimea