Aripi de Pui Picante Buffalo cu sos Blue Cheese
Porții
4
Timp pregătire
10
Timp preparare
15

Ingrediente
- 20 buc. Aripi de pui marinate Chilli
- 1/4 cană Amidon
- 1 cană Făină
- 1 cană Lapte bătut
- (pentru prăjit) Ulei de floarea soarelui
- 100g Sos iute (Tabasco)
- 50g Unt
- (după gust) Usturoi pudră
- 100g Brânză cu mucegai albastru
- 50g Maioneză
- 100g Lapte bătut
- 50g Smântână
- 1 legătură Țelină Apio
Instrucțiuni
- Zdrobește brânza cu mucegai cu o furculiță într-un castron. Adaugă maioneza, laptele bătut, smântâna și puțin usturoi pudră. Păstrează sosul la rece
- Amestecă amidonul cu făina. Separat pune laptele bătut într-un bol
- Dă aripile marinate prin laptele bătut și pe urmă prin amestecul de făină
- Prăjește în uleiul încins la 160C (foc potrivit) aripile timp de 6-7 minute
- Între timp topește untul fără să se separe însă. Amestecă încet sosul iute până obții un sos cremos. Dă aripile prăjite prin acest sos
- Servește cu sosul blue cheese și cu tulpini de țelină Apio tăiate