Mușchiulețul de porc este o carne extraordinar de fragedă și de suculentă și se gătește rapid.
Bătrânu'Sas a ales cele mai potrivite condimente, precum rozmarinul, un strop de boia dulce și chimion măcinat și a gătit mușchiulețul la grătar, într-o manieră inedită.
Lăsăm rețeta mai jos :)
Ingrediente
Mușchiuleț de porc Bătrânu' Sas
Ulei de floarea soarelui - 100 ml
Boia dulce - 2 lingurțe
Chimion măcinat (opțional) - 1 linguriță
Zahăr brun - 2 lingurițe
Rozmarin - 1 linguriță
Gem de zmeură/cireșe/smochine
Instrucțiuni
Am început prin a mixa condimentele pentru a pregăti carnea de gătit, astfel într-un bol adăugăm urmatoarele ingrediente: ulei de floarea soarelui, boia dulce, chimion măcinat, zahar brun și rozmarin.
Turnăm amestecul obținut peste bucata de carne.
Încingem grătarul la 180-200C iar când grătarul a atins temperatura dorită punem mușchiulețul pe grătar, dar nu mai mult de 2 minute pe fiecare parte.
Mută mușchiulețul în partea mai rece a grătarului.
Acum este momentul să glazurezi mușchiulețul de porc cu gemul preferat, ușor încălzit înainte cu un strop de suc de lămâie.
Gătește în continuare mușchiulețul de porc, pe grătar, de această dată la aproximativ 65-70C pentru 20-25 minute.
Scoate mușchiulețul de porc pe un blat de lemn și porționează bucata de carne cum dorești, masa e gata!
Poftă mare!
Video
Detalii
Twist - servește cu garnitură de cartofi noi, salată proaspătă și sos de mentă.