Întreține grătarul

Întreține grătarul

Acum că ești înarmat cu atâta cunoștință și idei noi, vei vrea probabil să folosești grătarul tău cât mai mult să le poți arăta familiei și prietenilor ce skill-uri ai tu. Însă cu atâta acțiune uneori e cel mai ușor să uiţi de un aspect foarte important: întreţinerea grătarului.

În special cu grătarele pe gaz, dar nu numai, dacă nu sunt curăţate și întreţinute periodic, rezultatele meselor gătite pot fi afectate. De la a nu atinge temperaturi ridicate, distribuţia inegală a căldurii, până la arderea sau lipiriea mâncării de grilaj. 

Din fericire, dacă urmezi câţiva pași simpli poţi să-ţi păstrezi grătarul în stare perfectă de funcţionare ușor și fără prea multe costuri.

Curăţă grilajul întotdeauna după ce ai terminat de gătit.

Resturile și mizeria se desprind foarte ușor când este încă cald, durează foarte puţin și îţi vei mulţumi că ai facut-o data viitoare când te vei apuca să gătești.

Înainte să pui carnea, arde bine grătarul 10-15 minute.

Orice fel de rest sau mizeria rămasă pe grătar se va arde și se va transforma în cenușă ce o poţi aduna, respectiv arunca odată ce grătarul s-a răcit.

Șterge exteriorul și periază interiorul grătarului regulat

Cu soluţie călduță de apă cu detergent și o cârpă sau lavetă șterge exteriorul grătarului și mesele laterale, iar interiorul rece al grătarului și al capacului curăţă- le cu peria de grătar.

Aruncă cenușa sau tava de colectare

Aruncă cenușa de la cărbuni sau resturile arse adunate în tava de colectare (pentru grătarele cu gaz) înainte de fiecare grătar. Acestea se încing și se pot aprinde de la grăsimea încinsă ce cade pe ele, ceea ce-ţi va influenţa gustul și aspectul mâncării.

Tot ce mai trebuie să faci este să te bucuri de bunătăţile pe care le vei găti de acum încolo! 

Tags: grill, informatii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie apropbate de noi înainte de a fi publicate