Gaz vs. Cărbuni

Gaz vs. Cărbuni

A fi sau a nu fi? Purist, adică! 

Ca la orice alt subiect demn de dezbătut, tema alegerii unui grătar pe cărbuni sau pe gaz aprinde dezbateri aprinse la masa de picnic sau din curte. Și totuți, e unul mai bun ca celălalt?! Prăjești cu unul mai tare sau mai puțin? Obții altă culoare la carnea prăjită? Și care e de fapt întrebarea cea mai spinoasă, are mâncarea alt gust? 


Puriștii ar spune că mâncarea gătită la grătarul pe cărbune are alt gust și că pot simți și alte arome, de fum, tabac, piele și ciocolată neagră când prăjești carnea. Sau oare asta era la vinul roșu?... 


În fine, dacă ești ca noi, de pe această lume, adică cetățean ce se bucură de mâncare fără să facă din asta un experiment științific, vei găsi că diferențele de gust (asta dacă există) sunt insesizabile. 


Diferența majoră în optarea pentru unul sau altul se găsește însă în control - a temperaturii, al timpului de gătire, dar și a întreținerii. 


Astfel, cu un grătar pe gaz poți controla mai exact temperatura și timpul de gătire, dar nu poți obține aceeași crustă ca și pe cărbunii super încinși și ai mai mult de curățat decât la cel pe cărbuni unde arunci cenușa și ești gata să o iei de la capăt. 


Tu alegi ce-ți e mai important. Exactitatea și comoditatea sau crusta?

Tags: grill, informatii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie apropbate de noi înainte de a fi publicate