Dacă nu ai mai gătit până acum Flank Steak, Sasu' îți propune o rețetă delicioasă!
Am ales cea mai faină bucată de carne din vitrina magazinului si ne-am pus pe treabă, după ce ne-am apucat de gătit, textura și aroma cărnii ne-a dus cu gândul la un super-tacos așa că am pregătit și un tacos à la Sasu'!
Dacă v-am făcut poftă, lăsăm rețeta noastră mai jos.
Ce este Flank Steak?
Flank Steak-ul provine din partea inferioară a pieptului sau a mușchiului abdominal al vacii, este o carne foarte slabă dar extrem de aromată. Datorită conținutului scăzut de grăsimi friptura de flank este ideală pe grătar dar și introdusă, după gătire, în preparate precum Fajita, Tacos sau chiar Quesadilla.

Ingrediente
Flank Steak Marinat de la Bătrânu'Sas
ceapă verde
frunze e coriandru
suc de lime
sare
Instrucțiuni
Încinge grătarul la 250°C, când acesta a atins temperatura optimă, așează carnea și las-o la gătit cam 2 minute pe fiecare parte, când e gata, scoate carnea pe un tocător și las-o câteva minute la odihnit.
Între timp, toacă mărunt roșiile, ceapa verde și coriandrul, adaugă un praf de sare, sucul de la un lime și opțional o linguriță de ulei de măsline iar salsa ta este gata 😉
Și pentru că totul a fost pregătit rapid și destul de simplu, poți complica un pic lucrurile într-un mod original și gustos, pregătind un tacos cu un twist à la Sasu'.
Vei avea nevoie de: cartof dulce, ulei de măsline, sos siracha, maioneză cu boia, tabasco, jalapeño, tortilla.
Spală bine 2/3 cartofi dulci, pune-i într-o folie de aluminiu pe fiecare și apoi închide folia, dar nu înainte de a adăuga o linguriță de ulei de măsline peste aceștia. Pune apoi cartofii înfoliați pe grătarul, deja încins de la steak și lasă-i la copt aproximativ 40 de minute.
Când cartofii sunt gata, taie fiecare cartof pe mijloc și scoate miezul, acesta îl vom folosi ca o bază delicioasă pentru tacoșii noștrii. Întinde acest piure peste o tortilla, adaugă câteva bucățele din carnea tocmai coaptă, salsa de roșii iar deasupra sosuri în funcție de gustul fiecăruia, noi am ales maioneză cu boia, sos siracha sau sos tabasco jalapeño pentru că suntem amatori de picant dar tu poți orna tacosul cu orice dorești pentru un twist personal.
Poftă mare!