Bun, deci ai toate aromele pentru a găti carnea. Totuși, nici un grătar nu e chiar complet fără câteva garnituri, salate și sosuri, nu?
Idei pentru Garnituri
Idei pentru Salate
-
Fie lângă sau în loc de garnitură, salata de legume nu ar trebui să lipsească de la petrecerea de grătar. Experimentează cu diverse tipuri de salată - verde, ruccola, creaţă, baby spanac, Romaine, etc. și amestecă 2-3 tipuri. Secretul unei salate reușite este ca salata să fie bine uscată după ce a fost spălată și să ai un sos de vinegretă cremos. Pentru asta amestecă 1 linguriţă de muștar cu 1 de miere și apoi picură, ca la maioneză, 1/4 pahar ulei în timp ce amesteci. Se va crea o emulsie - un sos legat. La sfârșit adaugă 2-3 linguri de oţet sau suc de lămâie. Dressingul rezultat pune-l doar în ultimul moment peste salată pentru a rămâne proaspătă și aspectuoasă.
-
Respectând principiul de mai sus, adaugă orice combinaţie de legume proaspete îţi place ţie. Noi am găsit că salată verde cu puţină ruccola, castraveţi proaspeţi, puţină ceapă verde și ridichi, combinate cu o conservă de porumb dulce, sau de ce nu porumb la grătar, legate de dressingul dulce de mai sus fac o salată de legume pe care chiar toată lumea se va bate.
- O salată alternativă foarte interesantă e o salată caldă din legume la grătar. Prăjește pe Grill ceapă, dovlecei, vinete, ardei date cu ulei de măsline, sare și piper și cât încă sunt calde amestecă-le cu puţin usturoi pisat, ulei de măsline, coajă de lămâie și puţin suc sau oţet.
Idei de Sosuri
-
To mujdei or not to mujdei? E o întrebare retorică. Evident că nu poate lipsi mujdeiul. Pentru a-l face mai ușor digerabil amestecă usturoiul pisat cu puţin muștar de calitate și freacă-l cu sare și cimbru uscat. Apoi toarnă apă minerală până obţii consistenţa dorită. Alternativ, folosește iaurt grecesc sau smântână. Dacă-i pui și castravete ras și stors, obţii un sos Tzatziki aproape autentic.
-
Sosul Aioli e o altă variantă foarte bună pentru carne la grătar. Fă o maioneză mai lichidă din muștar, gălbenuș și ulei. Amestecă usturoi pisat, sare și șofran desfăcut în foarte puţină apă călduţă.
- Pentru ceva mai fresh, amestecă într-un blender o mână de verdeţuri - pătrunjel, busuioc, mentă, coriandru - cu un căţel de usturoi, puţin chilli, sare, piper, 50 ml oţet din vin roșu și 50 ml de ulei măsline și ai obţinut o salsa verde ce va contrasta perfect orice carnă mai grasă.