Pe Saseste

Întreține grătarul

Acțiunea în care ești prins când faci un grătar uneori te face să uiți despre un lucru foarte important: întreținerea grătarului. Îți lăsăm câteva sfaturi pentru întreținerea grătarului și a titlului tău de #grillmeister.

Ce mai pui lângă carne?

Bun, deci ai toate aromele pentru a găti carnea. Totuși, nici un grătar nu e chiar complet fără câteva garnituri, salate și sosuri, nu? We got your back! Citește acest articol pentru câteva idei. 

Sfaturi pentru carnea de pui la grătar

Multă lume se plânge de carnea de pui la grătar că e fie prea uscată, fie nu are gust. Ca să nu dai greș când o gătești trebuie să știi câteva lucruri pe care ți le spunem în acest articol. 

Costițe fragede și suculente

Globalizarea a adus multe beneficii cu ea, cum ar fi accesul la o piață globală, la bunuri și servicii diverse și la costițe gătite la grătar. Dacă până acum 10-15 ani mâncam coaste la grătar mai puţin pe meleagurile noastre, astăzi tot mai multă lume alege să gătească acestea la petrecerile de grătar.

Cum să gătești Burgeri (sau mici)

Am mai zis de multe ori că grăsimea este cheia într-o bucată de carne pe grill, iar acest lucru se aplică în mod special burgerior. În fond, denumirea originală a acestui preparat a fost Hamburger Steak. Așadar, putem privi hamburgerul ca pe un steak tocat. De aceea e important să alegem cea mai bună carne cu un conţinut suficient de grăsime de minim 15-20%. Același lucru e valabil și pentru carnea de mici.

Cum să gătești un steak perfect

iÎn teorie, orice bucată de carne de vită e în regulă, dar în practică sunt multe detalii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să gătești un steak perfect! 

Ce e carnea maturată? Dar Dry-Aging?

Recent a început să apară prin magazine carne etichetată ca și maturată sau Dry-aged, intuind spre proprietăți deosebite privind aroma și frăgezimea cărnii. Deși conceptul nu este unul nou, aceste 2 sintagme sunt însă concepte mai recente de marketing și am decis să le clarificăm puțin. Obține Grill Guide-ul

Temperatura internă a cărnii

Cum știi când e gata carnea? Multă lume se chinuie să obțină o crustă frumoasă, un aspect apetisant, doar pentru a tăia carnea pe grătar să verifice dacă e făcută.  Alții au alte tehnici, dar cel mai bine e să ai doar un singur lucru la îndemână...