Cele mai cumpărate

Informaţii

Producători

Furnizori

  • Bătrânu' Sas SRL
  • Panalim
  • Rosenauer

Despre aditivii folosiți în mezeluri

Published : 2016-06-22 14:49:51
Categories : General

Ce sunt aditivii alimentari?

Folosiţi încă din antichitate pentru obţinerea de alimente, aditivii alimentari s-au diversificat în timp, numărul celor autorizaţi pentru folosire de către Uniunea Europeană (Regulament 1333/2008) ajungând astăzi la 322. Aditivii alimentari sunt aceași cu ingredientele ce sunt folosite de sute de ani în gospodării, în bucătării și în comerț. Diferența majoră este că acestea se găsesc în formă concentrată(de obicei sub forma de extracte, sau de izolare doar a componentelor ce au o anumită acțiune) din două motive: ele permit o dozare corectă și constantă, astfel încât produsele să fie consecvente de la lot la lot, și doi din rațiuni economice, având în vedere că aceste substanțe se folosesc în dozaje foarte mici. Întrebuințarea acestor substanțe este copiată în comerț conform întrebuințării în bucătărie, rezultatul urmărit fiind acela de a obține aceași acțiune însă în condiții controlate și consecvente de la o întrebuințare la alta (exemple de acest fel fiind: acidifianți - sarea de lămâie, antioxidanți - sucul de lămâie ce oprește înnegrirea fructelor, stabilizatori - praf de copt, sau emulgatori - lecitina din gălbenușul de ou folosit la maioneză).

Puteți citi mai multe despre aditivi, accesând pagina noastră dedicată acestui subiect: Despre Aditivii Alimentari

Share this content